luni, 8 septembrie 2014

Cateva greseli de evitat in cumpararea unui model de incaltaminte pentru copii

In special pentru cei mai proaspeti dintre parinti, sarcina de a cumpara hainute sau papuci pentru cei mici poate sa para ceva extrem de dificil.  Astfel, inainte de a ne avanta in magazinele ce comercializeaza astfel de articole, e bine sa tinem cont de anumite sfaturi si sugestii, tocmai pentru a evita anumite greseli sau erori. O gama de incredere gasesti aici - incaltaminte pentru copii in Bucuresti, la preturi accesibile.

  • Cumpararea unei marimi prea mari
Exista posibilitatea ca purtarea unei perechi de incaltaminte de o marime nepotrivita, mai mare in acest caz, sa ii faca pe copii sa se impiedice cand umbla sau alearga, facand sa se raneasca la glezna sau la nivelul piciorului. De asemenea, acest lucru ii poate face sa aiba dificultati la mers sau chiar sa le formeze un mers gresit, datorita modului in care apasa si isi tin piciorul. Totusi, specialistii spun ca e permisibil pentru parinti sa cumpere incaltaminte pentru copii ce e putin mai mare decat marimea lor (tocmai pentru ca sunt in crestere) - insa cu  2.5 cm maxim; acest spatiu va aparea ca o mica diferenta in varful pantofului, intre capatul acestuia si degete. Aceasta despartire va facilita cresterea piciorului si intrarea aerului.

  • Achizitia unei perechi de incaltaminte prea mica
Conform unor studii realizate in Marea Britanie, 90% dintre copii poarta papuci ce le creaza disconfort. Iar lucrul acesta, foarte adesea, nici nu e observat de parinti. Si ei sunt predispusi sa faca basici la nivelul piciorului, exact ca si adultii. Chiar daca au un pret special sau vin la promotie, trebuie sa evitam achizitia unui astfel de pantof.

  • A nu lua masura corecta
La urmatoarea ocazie cand mergeti la magazin, alaturi de cel mic, cereti ajutorul unei persoane de acolo in a masura picioarele micutului. Inainte de varsta de 3 ani, picioarele copiiilor cresc foarte repede - cate jumatate de marime la fiecare 2-3 luni. De aceea e important sa vedem cum li se potrivesc papuceii. Daca apar basici sau vedem ca ii jeneaza, e timpul pentru o schimbare.

  • Ignorarea ocaziilor diferite la care papuceii sunt purtati
La fel ca adultii si copiii ar trebui sa aiba variate modele de incaltaminte, pentru diverse momente sau scopuri. Unele pot fi luate direct de micuti, in picioare, simplificandu-le alergarea si joaca. Alte modele de incaltaminte vin cu sireturi  sau scai si asigura o mai mare stabilitate, impiedicandu-i pe cei mici sa se impiedice si sa cada. Alteori, au nevoie de pantofiori mai eleganti, sandele, ghete sau cizmulite.

Evitand aceste greseli, ca si parinti, putem sa luam cele mai bune decizii pentru micutii nostri, la orice varsta s-ar afla, fie ca sunt baietei, fie ca sunt fetite. Pentru mai multe variante de incaltaminte pentru copii, in Bucuresti, intra aici.

Selgros Bucuresti Pantelimon
Produse alimentare şi nealimentare
Bd. Biruinţei nr 90, Pantelimon - Ilfov Bucuresti, 077145 , RO
Tel: 0212 093 000
Fax: 0212 093 199

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu